Yıl sonunun yaklaştığı bu günlerde, her sene olduğu gibi sizlerle birlikte yeni yılın tatil imkanlarını konuşalım istedim. 2019 senesi hayatımıza minik Artun’u kattığı için biz bundan sonraki seyahatlerimize çocuklu olarak devam edeceğiz, her tatil fırsatını değerlendirebilir miyiz bilemiyorum ama belki arada ufak tefek anne baba kaçamakları da yapabiliriz 🙂 Siz bize bakmayın, fırsatınız varsa bu sene ki tüm tatil fırsatlarını değerlendirin, seneye nasıl bir sürprizle karşılaşacağınızı bilemiyorsunuz 🙂

Bu sene tatil günlerinin çoğu hafta sonuna denk geliyor, geçen yılki gibi 9 günlük tatiller yapma hayallerimiz suya düşüyor. 2020 yılının toplam tatil günü sayısı 16,5 gün, gelin bu sayıyı kaça kadar çıkarabiliyoruz ona bakalım.

Görsel alıntıdır.

 

1 Ocak 2020, yılbaşı tatili Çarşamba gününe denk geliyor. Pek bağlanabilecek bir tatil olmasa da, yeni yılı yurt dışında karşılamak isteyenler 2 gün izin kullanırlarsa toplamda 5 günlük tatil yapabilirler. Ancak benim gibi yılbaşını evde kutlamayı sevenler için tatil 1 gün ve yıllık izinler de ceplerde kalmış oluyor 🙂

23 Nisan 2020, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Perşembe gününe denk geliyor. Cuma günü ile bağlanırsa 4 günlük tatil imkanı doğuyor. Çok masrafa girmeden, 4 gün için vizesiz bir Avrupa şehrini tercih edebilirsiniz. Ben sizlere Saraybosna’yı görmenizi tavsiye edebilirim, hem gezmek için 4 gün yeterli hem de bizim paramız daha değerli olduğu için ekonomik bir tatil olur. Saraybosna Gezi Notlarımı buradan ulaşabilirsiniz.

1 Mayıs 2020, Emek ve Dayanışma Günü Cuma gününe denk geliyor. Bağlamanıza gerek olmayan kendiliğinden 3 günlük bir tatil oluyor 🙂 Yurt içi rotalara yönelmenizi tavsiye ederim, özellikle görmediyseniz Şanlıurfa ya da Gaziantep 3 günde rahat rahat gezebileceğiniz ve bu aylarda çok güzel olan şehirlerden. Fikir vermesi açısından benim Şanlıurfa Gezi Notlarıma buradan ulaşabilirsiniz.

19 Mayıs 2020, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Salı gününe geliyor. Pazartesi günü bağlanırsa 4 günlük tatil fırsatı doğuyor. Yakın bir Avrupa şehri ya da yurt içinde deniz sezonunu açmış sıcak yerler tercih edilebilir.

23 Mayıs 2020, Ramazan Bayramı Arefesi Cumartesi gününe denk geliyor, 26 Mayıs 2020 Salı günü bayramın son günü oluyor. Yani bağlama şansımız olmayan, 2 günü hafta sonuna gelen tatil toplam 4 gün oluyor 🙁 Belki bu aşamada yıllık izinler devreye girip, uzun bir tatil imkanı yaratılabilir.

15 Temmuz 2020, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Çarşamba gününe geliyor. Yine bağlanamayacak, hafta ortasında 1 günlük dinlenebileceğiniz günler arasında yer alıyor.

30 Temmuz 2020, Kurban Bayramı Arefesi Perşembe gününe denk geliyor, 3 Ağustos 2020 Pazartesi günü bayramın son günü oluyor. 2 günü hafta sonuna denk gelen tatil toplam 5 gün oluyor, bu sene 9 güne bağlayabileceğimiz tatiller malesef bulunmuyor. Güzel bir deniz tatili yapmak isteyenler için, bu sene deneyimlediğimiz ve hayran kaldığımız Bodrum’u önerebilirim, benim notlarıma buradan ulaşabilirsiniz.

30 Ağustos 2020, Zafer Bayramı Pazar gününe geliyor. Malesef değerlendiremeyeceğimiz 1 günlük bir tatilimiz daha olmuş oluyor 🙂

29 Ekim 2020, Cumhuriyet Bayramı Perşembe gününe denk geliyor, Çarşamba günü de yarım gün olan tatil 1,5 günlük tatil imkanı sunuyor. Cuma gününü bağlayanlar için toplam tatil 4,5 güne çıkıyor, hatta Çarşamba yarım günü de tatil ilan edersek 5 gün diyebiliriz 🙂 Diğer tatillerden yüzümüz gülmedi, bari bu tatilin tadını çıkaralım değil mi? 🙂

Tatilleri bu şekilde bağlayabilirsek toplamda 28 gün tatil yapma imkanımız bulunuyor. Diğer yıllara kıyasla bir ay bile değil 🙁 Artık bu sene yıllık izinlerden medet umacağız, hafta sonlarını da boş geçmeyeceğiz gibi gözüküyor.

Herkese çok mutlu olacağı, hep iyi haberler alacağı, bol bol seyahat edeceği, hiçbir sağlık problemi yaşamayacağı, tüm sevdiklerini yanında bulacağı çok güzel bir yıl diliyorum 🙂 Her yeni yıl bir öncekinden daha iyi olsun umalım 🙂 2020 seyahatlerinde görüşmek üzere.