2018 yılının son demlerine geldiğimiz bugünlerde yeni yılın tatil günlerine bakalım ve tatil planı yapmak için erken rezervasyon indirimlerinden, uçak kampanyalarından faydalanalım isterim 🙂 Ben 2018 yılının üç ayını Londra’da geçirdim, yeni bir ülke olarak anı defterime İskoçya’yı kattım, Osman Kuveyt’e iş seyahati gerçekleştirdi, yılın son günlerinde de ilk defa Balkan ülkelerinden birine seyahat edeceğiz, rotamızda Bosna Hersek var 🙂 2019 yılının çok daha fazla seyahat getirmesini ve kurların yarı yarıya düşmesini diliyorum 🙂

2019 yılı 2018 yılına göre tatil günleri açısından daha bonkör 🙂 Kendiliğinden 9 gün olan uzun bir tatilimiz ve iki gün bağlayabilirsek yine 9 gün olan bir tatilimiz daha var. Bu sene hafta içine gelen tatil sayımız 14 gün, bakalım bu sayıyı benim yapacağım planlara göre kaç gün uzatabileceğiz 🙂

 

Görsel alıntıdır.

 

2019 yılı tatil ile başlıyor, 1 Ocak Yılbaşı Salı gününe denk geliyor, Pazartesi bağlanırsa 4 günlük tatil imkanı oluyor. Yılbaşı için Avrupa şehirleri en güzel alternatiflerden, örneğin Berlin’e yeni yıl ruhu çok yakışıyor, benim Berlin notlarıma buradan ulaşabilirsiniz. Yurt içinde geçirmek isterseniz kayak tatili güzel olabilir, Kartepe notlarıma buradan ulaşabilirsiniz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yine Salı gününe geliyor, Pazartesi’nin bağlandığı durumda 4 gün tatil yapılabilir. Benim önerim yakın bir Avrupa şehrine gitmeniz yönünde olur, Roma ya da Barselona bu mevsimde iyi tercihler olabilir, Roma notlarım için buraya , Barselona için buraya tıklayabilirsiniz.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü malesef tam hafta ortasına Çarşamba gününe denk geliyor, uzatmak pek mümkün değil. Bugün bulunduğunuz şehirde gezmek için plan yapabilirsiniz, benim tüm İstanbul notlarıma buradan ulaşabilirsiniz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı malesef Pazar gününe denk geliyor ve bizi hafta içi bir günden kurtaramıyor. Hafta sonu İstanbul içerisinde kaçamak yapabileceğiniz yerleri yazdığım bir yazım bulunuyor, okursanız belki kaçamak yapasınız gelir ve bu hafta sonunu bu şekilde değerlendirmiş olursunuz, linkini buraya bırakıyorum 🙂

Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran Pazartesi günü başlıyor, 7 Haziran Cuma günü bitiyor, yani kendiliğinden uzun tam 9 günlük bir tatil oluyor. Uzun tatillerde hep uzak rotaların değerlendirilmesi gerektiğini düşünenlerdenim, size bugüne kadar gördüğüm en güzel ülke olan Güney Afrika’yı önerebilirim. Tüm Güney Afrika yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Pazartesi gününe geliyor. 3 günlük tatil yapabilir, yurt içi ya da yakın yurt dışı duraklarını tercih edebilirsiniz.

Kurban Bayramı tatili 10 Ağustos Cumartesi günü başlıyor, 14 Ağustos Çarşamba günü bitiyor ancak ben bu tatilin son iki gününü de herkesin bağlayacağını düşünüyorum. Böylece tatil 5 günden 9 güne çıkıyor. Yine uzak rotalar tercih edilebilir. Uzun bir deniz tatili de yapılabilir ancak bayramlarda Ege ve Akdeniz sahillerinin iğne atsan yere düşmeyecek vaziyetinden haberiniz vardır diye düşünüyorum, yine de bir çılgınlık yapmak isterseniz benim deniz tatili yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

30 Ağustos Zafer Bayramı en sevdiğimiz gün Cuma’ya denk geliyor. Bu da demek oluyor ki 3 gün tatil yapabiliriz. Bu tatilde yurt içi rotalar tercih edilebilir, Şanlıurfa henüz gitmediyseniz güzel bir alternatif olabilir, yazısını yazdığım zaman buradan ulaşabilirsiniz.

Ve son tatil imkanımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Pazartesi günü yarım gün Salı günü tam gün tatil olarak yılı noktalıyor. O yarım günü saymazsak 4 günlük tatil imkanı doğuyor.

Benim yaptığım planlara göre tatilleri bağlayabilirseniz, toplamda 39 gün tatil yapabiliyorsunuz! Aşağıya tüm tatilleri görebileceğiniz bir takvim ekliyor, herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu, bol seyahatli, bol kazançlı ve barış dolu bir yıl diliyorum, sevgiyle kalın!

 

2019 Yılı Resmi Tatiller Takvimi, üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.