Kendi başınıza seyahat etmek istiyor ancak bilmediğiniz bir ülkede yaşayabileceğiniz sıkıntıları düşünüyorsanız, şimdi size yardımcı olacak mobil uygulamalardan bahsedeceğim. Yol bilmiyorum nasıl gezeceğim ya da dil bilmiyorum nasıl soracağım derseniz, akıllı telefonlarınızı yanınızdan ayırmadığınız sürece bu tarz sıkıntılar yaşamayacağınızı garanti ederim.
Seyahat Öncesi İhtiyaç Duyabileceğiniz Mobil Uygulamalar
1- Hangi şehre gideceğinize karar verdiniz ve gezilecek yerler ile ilgili araştırma yapmak istiyorsunuz. Nereleri görmeli, nerelerde ne yemeli ne içmeli, nerelerde konaklamalı, nerelerden alışveriş yapmalı ne almalı, nerelerde hangi etkinliklere katılmalı, tüm bu bilgileri Lonely Planet Uygulamasından elde edebilirsiniz. Appstore (iOS) Google Play (Android)

2- Şehre karar verdiğinize göre artık uçak bileti satın alabilirsiniz ya da fiyatlarına göre uçak bileti satın alıp şehre karar vermiş olabilirsiniz. Skyscanner Uygulaması, gideceğiniz tarihe göre uçuşları ya da en uygun fiyata göre tarihleri sıralayabilen bir mobil uygulama. Uygulama üzerinden uçuşunuzu seçtikten sonra direkt olarak satın almaya yönlenebilirsiniz. Appstore (iOS) Google Play (Android)

3- Uçak biletini de satın aldınız, bir sorununuz daha kaldı, nerede konaklayacaksınız? Bu sorunun cevabını Booking Uygulamasında bulabilirsiniz. Booking üzerinden otelleri filtreleyebilir, konuk puanlarına bakabilir, fiyatlarına göre listeyebilir, otelin tüm özelliklerini görebilir ve rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Appstore (iOS) Google Play (Android)

Uçak, otel ve seyahat planınızı hallettiğinize göre artık bavulunuzu hazırlayabilirsiniz. Bu aşamada Bavul Kontrol Listemi indirip, bir şey unutmadığınızdan emin olabilirsiniz 🙂 Buradan indirebilirsiniz.
Seyahat Esnasında İhtiyaç Duyabileceğiniz Mobil Uygulamalar
4- Tüm hazırlıklarınız tamam olduğuna göre havaalanına gidebilirsiniz. Uçuşunuzu, uçuş takip uygulaması olan Flight üzerinden takip edebilirsiniz. Gideceğiniz havaalanındaki hava durumunu, uçuş sürenizi, terminal ve kapı numaranızı uygulama üzerinden görebilir, birden fazla uçuşunuz varsa hepsini ekleyebilirsiniz. Appstore (iOS)

5- Uçaktan indiniz ve otelinize ulaşmak istiyorsunuz. Bu aşamada ve bundan sonra gideceğiniz tüm yerlerde, size yol tarifi sunabilecek olan uygulama Citymapper. Şehrin offline ulaşım haritasını da içerisinde bulunduran uygulama, nereye gidecekseniz size farklı ulaşım araçları ile rotalar sunabiliyor. Hangi ulaşım aracıyla ne kadar sürede gidebilirsiniz, hangi duraktan binmeli hangi durakta inmelisiniz, hangi çıkış kapısından çıkmalı ve buna göre ulaşım aracının hangi bölümüne binmeniz gerektiğine kadar herşeyi bu uygulamada bulabilirsiniz. Citymapper Uygulamasına sahipseniz ve internetiniz de varsa, seyahatinizde kimseye yol tarifi sormayacağınızı garanti ederim 🙂 Appstore (iOS) Google Play (Android)

6- Şehri gezmeye başladınız, ulaşım sorununuzda kalmadığına göre güzel bir yemek yemek için, mekan bakmaya başlayabilirsiniz. Bu aşamada kullanabileceğiniz en verimli uygulama bence Foursquare. Size yakın yerleri ya da şehirdeki tüm yerleri tarayabilir, aradığınız özel bir yemek varsa en lezzetlisini yiyebileceğiniz yeri bulabilir, müşteri puanlarına göre hangi restoranın en iyisi olduğunu görebilir, bazı restoranların fiyatlarına ve menülerine ulaşabilirsiniz. Yine uygulama üzerinden harita uygulamalarına ulaşabilir, mekana yol tarifi alabilirsiniz. Appstore (iOS) Google Play (Android)

7- Gezdiniz yoruldunuz, karnınızda doydu, toplu taşıma araçlarıyla hiç uğraşmak istemediniz 🙂 Taksiye binseniz şimdi burdan oraya çok yazacak, daha ekonomik bir ulaşım yolu arıyorsunuz ve imdadınıza Uber yetişiyor. Uber için sivil taksi uygulaması diyebiliriz. Uygulamaya kredi kartınızı tanımlıyorsunuz ve bulunduğunuz konuma sivil bir araç çağırabiliyorsunuz. Aracın kaç dakika da geleceğini ve gideceğiniz yere ortalama ne kadar ücret ödeyeceğinizi görebiliyorsunuz. En güzel tarafı ise araçtan inerken hiç parayla uğraşmıyorsunuz, tutar sizin kredi kartınızdan otomatik olarak çekiliyor. Taksiye oranla daha ucuza seyahat etmiş oluyorsunuz. Appstore (iOS) Google Play (Android)

8- Seyahatiniz sırasında bir çeviriciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Gittiğiniz ülkenin para birimi ile ilgili ya da km-mil gibi hesaplama yapmanız gereken durumlarda Konvert Uygulamasını kullanabilirsiniz. Appstore (iOS)

9- Dil ile ilgili problem yaşayabileceğiniz durumlarda Google Translate uygulamasını kullanabilirsiniz. Sesli ve yazarak çeviri sağlayabileceğiniz gibi fotoğrafta çekebilirsiniz. Örneğin ürünlerin içindekiler kısmını ya da restoran menüsünün fotoğrafını çekerek türkçe anlamlarını öğrenebilirsiniz. Appstore (iOS) Google Play (Android)

Seyahat Sonrasında İhtiyaç Duyabileceğiniz Mobil Uygulamalar
10- Seyahatiniz sonrasında nerelere gittiğinizi ekleyebileceğiniz ve dünyanın ne kadarını gezdiğinizi gösterebilen Been Uygulamasını kullanabilirsiniz. Hangi kıtaların yüzde kaçını bitirdiğinizi uygulama üzerinden görebilir, yeni seyahat planlarınıza ışık tutabilirsiniz. Appstore (iOS) Google Play (Android)

Bu uygulamaların hepsini kendim kullandığım için sizlere de öneriyorum. Sizin farklı uygulama önerileriniz var ise yorumla ekleyebilirsiniz 🙂
Rip booking 🙁
Şaka bi yana emeğinize sağlık çok mütevazi ve anlaşılsblir site olmuş emaar akvaryumda bilgi kimse paylaşmamış ücret vs. Direk sizden buldum:D başarılar
Merhaba, Booking’i halen yurt dışı otel rezervasyonları için kullanabiliyorsunuz 🙂 Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Bilgi paylaşarak büyür, uygulamalarda nacizane benim listemdekileride eklemek istedim.
-www.turan.com, içhat ve dış hat için en ucuz bilet bulma seçeneklerinden birisi
-citymaps2go, applestore yada itunes dan akıllı telefona indirilen uygulama internete ihtiyaç duymadan offlinemap ve rota desteği veriyor.Gitmeden şehiri inceleyerek favori listeside oluşturabilirsiniz.
-www.airbnb.com, konaklama için özellikle yurt dışında ucuza ve yerel insanların evlerinde konaklama yapmak isteyenlere çok iyi bir seçenek
Faydalı yorumunuzla yazıma katkı sağladığınız için teşekkür ederim Gökhan Bey. Airbnb’den haberdardım ancak hiç kullanmamıştım, diğer önerilerinizi de inceleyeceğim 🙂