2015’in son günlerindeyken, gelecek senenin seyahat planlarını yapmaya başlayalım derim, ne dersiniz? 🙂 Seyahat tutkunu olan ben, 2016’nın seyahat planlarını çoktaan yaptım ancak sizlere de tatil günleri ile ilgili fikir vererek, erken rezervasyon imkanlarından faydalanmanızı isterim.

Ben genel olarak seyahat takvimimi en az 4 5 ay öncesinden hazırlarım. Bunun ne gibi faydalarını görüyorum, öncelikle uçak biletimi çok ucuza getiriyorum, genellikle kampanya dönemlerinden ileri tarihli biletleri tercih ediyorum. Otel konusunda çok fazla seçeneğim oluyor, ne kadar erken olursa o kadar boş ve ucuz olur mantığıyla hareket ediyorum. İşlerimi, çok öncesinden tatil planıma uygun hale getirebiliyorum. Ve plan yapmak, araştırmak için çok fazla zamanım oluyor.

 

Yağmurlu bir seyahat dönüşünden..
Yağmurlu bir seyahat dönüşünden..

 

Benim gibi bir günlük tatili bile değirlendirmek isteyenler, hadi 2016’nın resmi tatil günlerini gözden geçirelim 🙂

Öncelikle, 2016 yılında, haftasonlarını saymazsak, toplamda 11 günlük tatilimiz var, çok az değil mi, evet çünkü çoğu tatil günü haftasonuna denk geliyor 🙁 Ama merak etmeyin, biz o tatilleri bir şekilde bağlarız, sağından solundan çeker uzattıkça uzatırız 🙂

 

Screen Shot 2015-12-21 at 16.33.31
Görsel bana ait değildir.

 

1 Ocak, Cuma gününe denk geliyor. Yılbaşını başka bir şehirde kutlamak isteyenler için iyi bir fırsat. Perşembe izin alınıp yola çıkıldığını varsayarsak 4 günlük tatil imkanı doğuyor. Yada benim gibi yılbaşını evde kutlamayı sevenler için dinlenmek için epey vakit kalıyor.

Malesef 23 Nisan Cumartesi gününe, 1 Mayıs ise Pazar gününe denk geliyor ve tatil planları suya düşüyor.. 1 Ocak’tan sonra uzun bir süre tatil, biz çalışanlara uzak gibi gözükse de, senelik izin kullanıp bu araya da tatil ekleyebiliriz 🙂

Ben Mart ayına ufak bir Avrupa seyahati ayarladım, resmi tatil yok ancak yıllık izin diyelim 🙂 13 Mart – 20 Mart arası Amsterdam, Brüksel, Lüksemburg gibi bir planım var. Biletlerimi çoktan aldım, bir aksilik olmazsa ufak bir kaçamak olacak benim için.

19 Mayıs, Perşembe gününe geliyor, benim gibi düşünenler Cuma gününü de bağlasın 4 günlük güzel bir tatil geçirsin. 4 günde gezebileceğim bir Avrupa şehrine gideyim derseniz, Mayıs ayında Berlin’i tavsiye edebilirim. 4 günde bitirebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz 🙂 Berlin gezi notlarım için tıklayabilirsiniz. Berlin’e gitmişken Potsdam’ı da görmeyi ihmal etmeyin, buyrun buradan okuyabilirsiniz.

Ramazan Bayramı, 4 Temmuz Pazartesi günü başlıyor, 7 Temmuz Perşembe günü bitiyor. 4 Temmuz da yarım gün izin alınırsa ve 8 Temmuz Cuma günü de tatile katılırsa 9 günlük seyahat imkanı doğuyor. Biz bu fırsatı değerlendirdik ve Londra bileti satın aldık, bir aksilik olmazsa İngiltere, İskoçya ve İrlanda üçlemesi yapmayı planlıyoruz. Sizde bu 9 günlük tatil fırsatını birkaç Avrupa şehrinde yada uzak bir ülkede değerlendirebilirsiniz. Ben ülke dışına çıkmayayım, güzel memleketimi gezeyim derseniz, şiddetle Karadeniz Turuna çıkmanızı öneririm, seyahat notlarım için tıklayabilirsiniz.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Salı gününe denk geliyor, Pazartesi günü izin alınırsa 4 günlük deniz tatili imkanı doğabilir 🙂 Ağustos ayında ne de güzel olur 🙂

Kurban Bayramı tatili ise 11 Eylül Pazar günü başlıyor, 15 Eylül Perşembe günü bitiyor. Cuma günü tatile bağlanırsa yine 9 günlük seyahat imkanı doğuyor. Rotanızı Uzakdoğu yada Amerika’ya çevirebilirsiniz. Avrupa’ya gideyim derseniz, ben sizlere Eylül ayında Paris ve Disneyland seyahatini önerebilirim, 9 günde doya doya gezebilirsiniz. Paris notlarına buradan, Disneyland notlarına buradan ulaşabilirsiniz. Biz bu tatilde bayramın son günlerine doğru Budapeşte’ye kaçacağız 🙂

Sizlere tüm tatilleri bir arada görebileceğiniz bir takvimde hazırladım. Buradan tüm tatilleri görebilirsiniz.

 

2016-resmi-tatil-günleri

Herkese bol seyahatli, mutlu, huzurlu,sağlıklı bir yıl dilerim 🙂